Miksi viraalivideo ei toimi?

26. Maaliskuuta 2020


Oli heinäkuun ilta vuonna 2018 kun päätin että nyt aloitan tekemään vlogeja. Olin katsellut useita eri vlogeja Youtubesta ja yrittänyt perehtyä siihen, että mikä niissä oikein vetoaa ihmisiin. Suurimpana tekijänä kaikissa katsotuimmissa videoissa oli TARINA.

  • Ei kuvanlaatu
  • Ei äänenlaatu
  • Vaan tarina
Oli selkeä ratkaisu että lähtisin tekemään tarinallista vlogia. Tein päätöksen että lataan joka viikko yhden videon Youtubeen seuraavan 6 kuukauden ajan ja aloittaessani omalla kanavallani oli tilaajia pyöreä 0.Aloitin tekemään tämän kaiken koska halusin saada selville miten videot vaikuttavat sosiaalisessa mediassa, minkälainen sisältö toimii millekin ihmisryhmälle ja mitä se oikeasti vaatii että videoilla saa jonkinlaista näkyvyyttä.

Tämän tein sen takia koska halusin oikeasti tietää mikä siellä toimii ja mikä ei.

Usko tai älä, niin vasta 1,5 vuoden jälkeen pystyi näkemään sen vaikutuksia ja sinä aikana tein useita kymmeniä videoita. Voit ehkä arvatakin, että yhdestäkään videosta ei tullut viraalia, mikä oli erittäin hyvä juttu.

Mietit ehkä että, eikö viraalivideo ole se mitä pitäisi yrittää tehdä? Tosiasia on kuitenkin päinvastoin, sillä tarkoitus on se, että kaikki videot olisivat viraaleja.

Oletko koskaan kuullut kenestäkään joka olisi tehnyt kaksi viraalivideota peräkkäin? Minä en.

Se että teet yhden videon kerran kuussa ja samat 100 ihmistä katsovat sen videon joka kerta, tarkoittaa sitä että he ovat kiinnostuneita SINUSTA ja he tulevat katsomaan seuraavankin videon. Jos taas kuitenkin 15 miljardia ihmistä katsoo yhden ja ainoan videon jonka olet tehnyt, tarkoittaa sitä että he olivat kiinnostuneita VIDEOSTA, eivät sinusta.

Tässä on hyvä käyttää helppoa matemaattista kaavaa:

  • 1 video vuodessa = 1 video vuodessa
  • 1 video kuukaudessa = 12 videota vuodessa
  • 1 video kuukaudessa = 12 videota vuodessa
  • 4 videota kuukaudessa = 48 videota vuodessa
Kuten huomaat niin videoiden määrä ei ole kovinkaan suuri, vaikka tekisit 4 videota joka kuukausi.

Mutta mikä oli se lopputulos tässä kokeilussa? Yhdestäkään videosta ei ole tullut viraalia, mutta tilaajamäärä on kasvanut 0 → 74 ja tähän meni 18 kuukautta. Ei ole olemassa mitään oikotietä, vaan videot vaativat aikaa ja kärsivällisyyttä.

Mitä luulet montako tilaajaa nyt olisi, jos olisin tehnyt vain ainoastaan yhden videon ja siitä olisi tullut viraali?
← Takaisin