Videomarkkinoinnin perusteet - 6 vinkkiä alkuun

22. Heinäkuuta 2020


Youtube on edelleenkin se eniten käytetyin videoalusta maailmassa. Miljoonia ihmisiä jotka striimaavaat, katsovat ja lataavat videoita päivittäin. Varsinkin live-videoiden mahdollistaminen kiihdytti ihmisten kiinnostusta videosisältöön.

Youtube ei ole kuitenkaan ainoa paikka missä videosisältö on suosittua. Facebook-, Snapchat-, Twitter- ja Instagram-käyttäjät katsovat videosisältöä vuosi vuodelta enemmän ja enemmän.

On helppo ymmärtää minkä takia kuka tahansa (ja kaikki) haluavat olla jollakin tapaa tekemisissä videomarkkinoinnin parissa tänä päivänä. Siellä se kaikki yleisö on ja jos ei vielä ole, niin sinne he ovat matkalla.

Video voi olla pelottavaa, aikaa vievää ja kallista tuottaa. Käytä näitä vinkkejä, jotta pääset alkuun videomarkkinoinnissa ja teet sen alusta asti oikein.#1 - Miksi käyttää videoita?

Ensimmäinen kysymys mitä kannattaa kysyä itseltäsi on, minkä takia ylipäätänsä käytättäisit videoita. Kyllä, video on erittäin suosittu median muoto. Ihmisten on helpompaa ymmärtää graafista ja visuaalista sisältöä. Lyhyt video voi antaa paljon enemmän informaatiota asiakaskunnallesi helpommin kulutettavassa muodossa.

Sinun pitää kuitenkin tietää että asiakaskuntasi haluaa videosisältöä, koska kaikki ihmisryhmät eivät katso videoita (suurin osa kuitenkin on).

Kysy itseltäsi onko yleisösi vuorovaikutuksessa videoiden kanssa.

Vaikka kaikki voivatkin käyttää hyödyksi videoita, ei se tarkoita sitä että kaikista aiheista saa tehtyä hyviä videoita.

#2 - Aloita suunnitelmalla

Melkein kaikki “miten tehdä” oppaat kertovat saman asian, aloita ensin suunnitelmalla. Ja se ei todellakaan ole huono ohje, se on vielä erityisen tärkeää kun kyse on videomarkkinoinnista.

Kuten mainitsin, niin videosisällön tekeminen voi olla vaikeaa ja aikaa vievä prosessi, ja sen takia sitä pitää lähestyä suunnitelmalla.

Kuinka paljon videosisältöä haluat sisällyttää omaan markkinointiisi? Ovatko videosi osa sarjaa, jotka kertovat pidemmän tarinan? Ovatko ne “how-to” videoita? Minkälaista sisältöä sinulla jo on, jonka voisi muuttaa videomuotoon? Missä tavoitat yleisösi, Instagram, Facebook, Youtube, TikTok?

Kun selvität vastaukset näihin kysymyksiin, niin ne ohjaavat sinut menestyneeseen videosisältöön.

#3 - Seuraa kehitystä

Tämä voi kuulostaa geneeriseltä ohjeelta joka on poimittu jostakin markkinointikirjasta, mutta se on silti totta ja pätee kaikkeen mitä teet. Videomarkkinointi ei ole poikkeus. Miten muuten tiedät onko videosisältösi on onnistunut?

Käytä suunnitelmaasi apuna, joka ohjaa sinne tavoitteeseen. Mitä toivot saavuttavasi käyttämällä videomarkkinointia? Onko se näkyvyyttä vai interaktiivisuutta ihmisten kanssa?
Kun olet päättänyt tavoitteesi, voit seuraavaksi selvittää sen että miten mittaat sitä. Jos et seuraa kehitystä kohti tavoitettasi, et ikinä saa selville jos videosisältösi teki sitä mitä sen piti.

Suosittelen tutustumaan tähän blogitekstiin joka kertoo tarkemmin, miten mitata videon tuloksia.

#4 - Tee mitä tiedät

Kirjoittajat elävät tämän elämänohjeen mukaan “kirjoita siitä mistä tiedät”. Käytä samanlaista mantraa videomarkkinoinnissa niin asioista tulee helpompaa.

Video voi olla pelottava media monesta eri syystä. Vaikka videoita on helppo kuluttaa, niin niiden tekeminen on huomattavasti hankalampaa. Saatat käyttää useita tunteja siihen että saat oikeanlaista kuvamateriaalia ja sitten se materiaali pitää editoida kokoon.

Video on pelottava myös sen takia että ihmiset eivät tiedä mitä niiden kanssa tehdä. Monet videot yleensä sisältävät ihmisen istumassa kameran edessä ja puhumassa. Tämä voi olla hyvinkin kiinnostavaa ja suosittua oikein tehtynä, mutta silloinkin tarvitset oikean sekoituksen karismaattista puhujaa ja puhujaa joka tietää aiheensa.

Jos keskityt siihen mitä tiedät, niin olet jo saavuttanut puolet. Olet oman alasi asiantuntija ja todennäköisesti myös intohimoinen siitä, nämä tekevät sinusta karismaattisen ja lumoavan puhujan.

#5 - Sukella syvään päähän

Vaikka et olisi koskaan kokeillut mitään videoiden kanssa, niin pahin asia mitä voit tehdä on välttää videoiden tekemistä.

Jokaisen ensimmäinen video on aivan karmea. Ehkä valo ei ole parhain mahdollinen. Ehkä olet hermostunut, menet sanoissa sekaisin ja siinä mistä puhut.

Unohda se, äläkä murehdi, vaan hoida ensimmäinen video julki. Kun se ensimmäinen video on julkaistu, voit aloittaa erottelemaan asiota joita tehdä paremmin seuraavalla kerralla.

Tärkein asia on kuitenkin tehdä se video. Ajattele että se on testi. Et koskaan opi tekemään täydellistä videota, jos et käytä aikaa tehden huonompia videoita. Äläkä huolehdi, videoiden tekeminen helpottuu ajan myötä.

#6 - Sen ei tarvitse olla vaikeaa

Pidä mielessä että videomarkkinoinnin ei tarvitse olla vaikeaa. Niinkuin sanoin, video voi alkuun vaikuttaa pelottavalta asialta, mutta jos käytät näitä peruspilareita niin et voi epäonnistua. Mutta muista, se vaatii aikaa!

Anna videomarkkinoinnille mahdollisuus näiden vinkkien avulla ja pian teetkin mahtavaa videosisältöä.
Ja muista pitää hauskaa, koska jos sinulla on hauskaa niin silloin myös muillakin on hauskaa.


Lue lisää tarinoiden merkityksestä täältä.← Takaisin