Teit videon mutta siitä ei ollut mitään hyötyä
- 4 syytä minkä takia videosi eivät toimi

4. Toukokuuta 2020


Olen tehnyt videoita useiden vuosien ammatikseni sekä myös ihan omaksi ilokseni ja tälläkin hetkellä teen omaa vlogia. Olen kokeillut paljon kaikkia erilaisia formaatteja, tekniikoita, ideoita ja mitä tahansa muuta mitä vaan mieleen voi tulla.

Ja jos ollaan ihan rehellisiä niin videoiden tekemiseen ei ole mitään suurta salaisuutta, joka avaisi kaikki ovet yhdellä kertaa. Jos asia olisi näin, niin kaikki maailman videot olisivat viraaleja ja jokainen meistä olisi maailman suurin ja seuratuin tubettaja.

Mutta on kuitenkin muutamia asioita joilla voi vaikuttaaa videomarkkinoinnin tuloksiin positiivisesti ja negatiivisesti.#1 - Videosi eivät ole luovia!

Luovuus ei ole helppoa, se on kaikkea muuta. Ei ole olemassa mitään tutkimusta jota voisi käyttää suuntana siihen että miten olla luova, koska luovuus on erittäin subjektiivista ja riippuu asiayhteydestä. Sinulla joko on luovuutta tai sitten ei ole.

Yleisesti ottaen ihmiset tykkäävät katsoa sellaisia asioita joihin he voivat samaistua ja joka nappaa heidän huomionsa heti.
Sen takia pienikin tarinallisuus tai joku aihe mihin yleisösi voi samaistua, auttaa markkinointivideoissa. Ihmiset muistavat asioita paremmin kiinnostuneina ja tehokkain tapa saada ihmisten mielenkiinto on “tarinankerronta”.

#2 - Keskity tarinaan, älä myyntiin!

Internet on täynnä niitä ärsyttäviä videoita joissa myydään vaikka mitä, älä ole yksi niistä.

Kukaan meistä ei halua katsoa videota tai lukea artikkelia, jossa joka toinen sana on OSTA. Ajattele asiaa vaikka niin, että miltä tuntuisi kun tässä kohtaa tekstiä pyytäisin sinua ostamaan jotain.
Pelottaako kuitenkin että että menetät myyntiä tai uusia asiakkaita tämän takia? Aina voit laittaa Call to Actionin videon yhteyteen (kts. #4).

Loppujen lopuksi videosi kuuluu keskittyä tarinaan eikä myyntiin, anna asiakkaillesi jotain lisäarvoa ja keskity siihen.

#3 - Samanlainen kuin kaikki muutkin!

Videot jotka ovat samanlaisia kuin kaikkien muiden, eivät saa katselukertoja.

Muistat varmaan nähneesi satoja, ellei jopa tuhansia geneerisiä yritysvideoita jotka kaikki olivat täysin samanlaisia. Mutta pystytkö muistamaan jonkun yksittäisen niistä?
Videot jotka eivät tee mitään millä yrittäisivät erottua joukosta, unohtuvat todella nopeasti ja video on kuitenkin mahtava tapa erottua toisten joukosta.

Älä ole niinkuin muut vaan uskalla erottua jollakin tavalla.

#4 - Ei selkeää viestiä!

Jossakin vaiheessa tätä elämää jokainen meistä on törmännyt siihen yhteen videoon. Siihen jonka olet katsonut loppuun asti ja sitten huomaat miettiväsi: "mitäs mun nyt pitäis tehdä?".
Videosi voi olla vaikka kuinka laadukas ja hienosti toteutettu, mutta jos se on liian monimutkainen tai siinä on liikaa infoa, niin kukaan ei ymmärrä videosi pointtia.

Mitä haluat ihmisten tekevän sen jälkeen kun he ovat katsoneet videosi? Jos et tiedä sitä, niin ei myöskään katsojasi tiedä. Kerro katsojillesi selkeästi mitä haluat heidän tekevän videosi jälkeen.

Kerro erilainen tarina kuin muut ja tiedä mitä haluat saavuttaa sillä.

Lue lisää tarinoiden merkityksestä täältä.← Takaisin